Au fost descoperite două galaxii care ar putea găzdui civilizații extraterestre extrem de avansate

Scara Kardashov reprezintă o metodă de măsurare a gradului de evoluție tehnologică a unei civilizații, propusă în anul 1964 de către astrofizicianul rus Nikolai Kardashov.

Anunt

Recent, doi specialiști din Țările de Jos, Hongin Chen și Michael Garrett, au folosit un radio interferometru special, modern (LOFAR), în timpul explorării spațiale.

Astfel, au reușit să descopere două galaxii în care ar putea fi prezente civilizații de tip 3 pe scara Kardashov.

Am ajuns la un punct-cheie în civilizația umană. Potrivit renumitului fizician Michio Kaku, următorii 100 de ani de știință vor determina dacă vom supraviețui ca specie sau vom dispărea.

Cu alte cuvinte, fie vom putea ajunge la stele, fie vom rămâne o civilizație de tip 0.

Anunt

Experții susțin că, pe măsură ce o civilizație se dezvoltă și devine tot mai avansată, cresc și nevoile ei de energie. Acest lucru se datorează faptului că populația crește și, odată cu ea, sporesc și instrumentele necesare pentru menținerea acesteia.

Pornind de la acest principiu, Scara Kardashov a fost dezvoltată pentru a servi drept modalitate de măsurare a progresului tehnologic al unei civilizații, pe baza cantității de energie pe care o are la dispoziție.

Cel de-al treilea tip este reprezentat de cea mai dezvoltată dintre civilizații. Aceasta poate folosi energia întregii galaxii în scopuri proprii.

Este de remarcat faptul că, din păcate, omenirea nu a reușit nici până în prezent să obțină statutul de tip 1. O astfel de civilizație folosește toată energia disponibilă pe planeta sa. Motivul este acela că oamenii nu știu să folosească integral energia solară care ajunge pe Pământ. Astfel, este posibil ca omeniri să îi ia aproximativ 200 de ani până ar deveni o civilizație de tip 1.

Oamenii de știință consideră că vor putea descoperi o civilizație super-inteligentă, întrucât în viitor vor investiga radiațiile din intervalul infraroșu mediu, care pot indica prezența sferelor Dyson în spațiul cosmic.

Au fost studiate, în total, 21 de galaxii. Patru dintre acestea au atras atenția oamenilor de știință, dintre care două de origine naturală.

În alte două galaxii, unde sursa radiației este încă necunoscută, cercetătorii susțin faptul că pot exista civilizații super-inteligente, extrem de avansate – de tip 3.

 

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!