Cele mai bizare descoperiri de pe teritoriul României, pentru care oamenii de știință nu au găsit nicio explicație

Există numeroase descoperiri cu privire la care specialiștii au încă nelămuriri și fac cercetări ample, inclusiv în străinătate.

Dar de ce nu se vorbește despre aceste enigme, așa cum s-ar cuveni? Însăși această chestiune rămâne o enigmă.

Cel mai vechi schelet uman a fost găsit în Vâlcea – supranumit „pescarul de pe Lacul Getic” și având o vechime de aproximativ un milion de ani

Povestea „Pescarului de pe Lacul Getic” începe în 1962, atunci când o echipa de cercetători condusă de istoricul, antropologul şi arheologul Constantin Nicolae-Plopşor avea să facă o descoperire remarcabilă pentru lumea ştiinţifică.

Anunt

La scurt timp de la deschiderea şantierului de la Bugiuleşti (comuna vâlceana Tetoiu), specialiştii români au scos la iveală un depozit osteologic impresionant de la 23 de mamifere, despre care s-a considerat că are o vechime de 1,8 – 2 milioane de ani. Cercetătorii au scos la suprafaţă de la rămăşiţele unei girafe până la fosile de maimuţă şi urs.

Descoperirea antropologilor de pe Valea Oltețului a iscat, de-a lungul deceniilor, o serie de controverse, dar nu din cauza fosilelor animale, ci ca urmare a scoaterii la suprafaţă a trei fragmente osoase despre care s-a spus că aparţin unui humanoid: omul de Bugiuleşti.

Prezentant drept strămoşul europenilor, Omul de Bugiuleşti a ajuns rapid în toate cărţile de istorie din școlile generale, dar şi în cursurile studenţeşti. Propaganda comunistă a funcţionat perfect în anii 60’, iar despre “Pescarul de pe Lacul Getic” sau “Australanthropus Oltenesis” s-a vorbit în toate mediile ştiinţifice internaţionale.

Oasele despre care s-a spus că aparţin unui om au ajuns la Institutul de Arheologie din București, în timp ce restul fosilelor animale au fost expuse la Muzeul Olteniei din Craiova.

Încă din perioada comunistă au existat voci care şi-au exprimat îndoiala cu privire la faptul că cele trei fragmente de oase din Bugiuleşti ar fi aparţinut strămoşului europenilor, dar cercetătorii respectivi nu au fost lăsaţi să cerceteze fosilele.

Pentru a-i convinge pe specialiştii care au pus la îndoială autenticitatea fosilelor umane găsite la Bugiuleşti, autorităţile române au apelat la ajutorul specialistului în antropologie Raymond Dart, cel care a descoperit, în 1921, în Africa de Sud, fragmente osoase ce au aparţinut unui australopitec (strămoşul hominid al omului, care semăna cu un cimpanzeu). Raymond Dart s-a deplasat în Tetoiu, dar nu a putut compara fragmentele de os găsite în Vâlcea cu cele descoperite în Africa de Sud.

Reprezentanţii Muzeului Olteniei care au studiat fenomenul de la Bugiuleşti spun că antropologul ar fi infirmat, la scurt timp după ce a părăsit România, ideea că cele două femururi, respectiv tibia găsite în zona Lacului Getic au aparţinut celui mai vechi hominid de pe continentul european.

O  civilizație străveche (cu 1.000 de ani mai veche decât cea sumeriană), identificată la Cucuteni

Pe teritoriul României s-au păstrat urmele uneia dintre cele mai strălucite civilizaţii ale preistoriei europene: civilizația Cucuteni, o cultură insuficient cunoscută la noi, dar care a lăsat în urmă mii de vase şi figurine de ceramică pictată, unice în Europa.

Anunt

Civilizația Cucuteni, una dintre cele mai misterioase culturi ale preistoriei, cu o vechime mai mare decât cea mesopotamiană, a lăsat în urmă vestigii impresionante, care ar putea fi scoase la lumină în sute de situri arheologice din România.

Enigmatica dispariție a acestei civilizații este și mai impresionantă. Din cele peste 4.000 de așezări descoperite, 90% au fost distruse de foc. Specialiștii nu pot stabili dacă a fost vorba despre un cataclism sau o incendiere intenționată și nici motivul care a dus la această extincție.

Tăblițele de la Tărtăria, cu 1.000 de ani mai vechi decât cele sumeriene

Tăblițele de la Tărtăria reprezintă trei obiecte mici și străvechi, fabricate din lut. În Transilvania, în localitatea Tărtăria din județul Alba, între Alba Iulia și Orăștie, echipa cercetătorului clujean Nicolae Vlassa a descoperit, în anul 1961, aceste trei tăblițe enigmatice.

La Tărtăria, în Alba, se află una dintre cele mai importante zone arheologice din România. Aici au fost descoperite cele trei tăbliţe din lut care conţin semne pictografice de acum 7.000 de ani şi despre care se spune că reprezintă cea mai veche scriere din lume.

Tot aici s-a mai descoperit o tăbliţă care ar avea o vechime de circa 6.000 de ani şi care ar conţine semne sacre. Tăblițele – care au fost datate în jurul anului 5.300 î.Hr., de către cercetătorul german Harald Haarmann – conțin simboluri similare culturii Vinča, fiind subiectul a numeroase și controversate polemici printre arheologii de pretutindeni, întrucât (în opinia unora) tăblițele ar prezenta cea mai veche formă de scriere din lume.

Două dintre ele sunt găurite și sunt acoperite cu semne, iar a treia folosește o modalitate de scris pur pictografică, respectiv reprezentarea stilizată a unui animal (capră), un simbol vegetal și un altul neclar. Cea de formă discoidală, cuprinde patru grupuri de semne, despărțite prin linii. Este considerată ca fiind cea mai apropiată de scrierea adevărată. O bună parte din semnele conținute pe ea se regăsesc în literele conținute în inscripțiile arhaice grecești (dar și la scrierile feniciană, etruscă, italica veche, iberică).

Descoperirea din Masivul Șureanu (1990)

Aici ar fi munte ticsit cu filoane de aur pur, de un metru lungime (se spune că dacii cunoșteau taina spirituală a aurului, care este de fapt o lumină condensată).

Din punct de vedere geologic nu există nicio explicație a acestui fenomen, cauză pentru care cei mai mulți dintre geologi susțin că filoanele de aur, lungi de câțiva metri, de sub masivul Şureanu ar fi fost plantate cu un scop precis.

Chiar la începutul anilor ’90 s-a dezvoltat un program arheologic fără precedent în zona munților Orăștie, pentru identificarea anumitor verigi lipsă cu privire la strămoșii noștri. După ce arheologii au săpat diverse situri, numeroase lucrări științifice au fost publicate, dar niciuna nu pomenea despre muntele de aur pur din zonă. Lucrările s-au oprit brusc, motivul fiind lipsa de fonduri, dar anumite voci susțin că adevăratul motiv l-a constituit descoperirea aurului din zonă.

Secretul trebuia păstrat cu orice preț și nimeni nu trebuia să afle ceea ce se petrece acolo. Diverse fenomene inexplicabile s-au petrecut în timpul operațiunilor arheologice și imediat după descoperirea celei mai mari comori din lume.

Locuitorii din satele adiacente muntelui susțin că le-a fost povestit (fie de părinți sau de către bunici) cum diverse evenimente ciudate se petreceau în zona respectivă. De-a lungul timpului, s-au descoperit peșteri pline cu aur, care apoi, din motive necunoscute, au fost închise sau ținute strict secret.

Cei mai mulți dintre oamenii care vedeau acest aur înnebuneau brusc sau chiar dispăreau în mod inexplicabil. Aceste relatări par de domeniul fantasticului, dar, cu toate acestea, Muntele Şureanu rămâne învăluit într-un mister aparte, care încă nu poate fi explicat.

Descoperirea din Munții Bucegi

O descoperire misterioasă în Masivul Bucegi, în ziua de 11 august 2003, atunci când americanii și românii au pătruns sub masiv și au descoperit o așa-zisă sală a proiecțiilor cu holograme, care au arătat istoria adevărată a Terrei și, de asemenea, amfora cu aur monoatomic, cel despre care se spune că duce la o mare longevitate (o persoană putând trăi mii de ani în același corp fizic dacă ar consuma această substanță în anumite perioade).

Alte descoperiri enigmatice de pe teritoriul României care continuă să nască și astăzi numeroase controverse
  • Cel mai vechi cuptor de pe planetă, folosit pentru topit metale – descoperit la Câmpeni (6.000 de ani î.Hr)
  • BBC relatează că s-ar afla niște artefacte fabuloase sub amplasamentul cetății Sarmizegetusa (arhiva atlanților)
  • Artefactul de sub Masivul Ceahlău, similar celui din Bucegi
  • Pădurea Baciu, de lângă Cluj-Napoca, un loc paranormal.
Iată și două dintre afirmațiile remarcabile ale unor specialiști în domeniu:

„Civilizația s-a născut acolo unde trăiește astăzi poporul român… răspândindu-se apoi atât spre Răsărit, cat si spre Apus(…), acum 13-15 mii de ani!” – William Schiller, arheolog american.

„Carpații se află într-o regiune a lumii unde este situat centrul european al celei mai vechi culturi cunoscute la ora actuală.” – dr. Daniel Ruzo, arheolog peruan.

Anunt

 

Cercetările legate de aceste descoperiri misterioase continuă și astăzi, atât în țară, cât și în străinătate.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
WordPress PopUp Plugin
error: Content is protected !!