Isaac Newton credea că piramidele dezvăluie momentul Apocalipsei


Și era destul de obsedat de această idee, conform notelor nepublicate.

Da, Isaac Newton credea că piramidele din Giza dețin cheia sfârșitului lumii.

Piramidologia reprezintă studiul larg (pseudoștiințific) al secretelor piramidelor. Newton s-a confruntat cu persecuția religioasă, dat fiind că a combinat creștinismul și piramidologia.
OZN
La fel ca mulți savanți, de-a lungul istoriei, Newton a crezut cu tărie că piramidele din Egipt au o semnificație spirituală și metafizică, într-un fel aparte, și le-a studiat ani de zile pentru a încerca să le dezvăluie secretele.

Astfel, Newton încerca să descopere unitatea de măsură folosită de cei care au construit piramidele. El a crezut că era foarte probabil ca vechii egipteni să fi fost capabili să măsoare Pământul și că, deblocând codurile Marii Piramide, și el va fi astfel capabil să măsoare circumferința planetei.

Newton a sperat că asta îl va conduce apoi și la alte măsurători similare celor antice, permițându-i să descopere arhitectura și dimensiunile Templului lui Solomon – decorul Apocalipsei – și să interpreteze semnificațiile ascunse ale Bibliei.

Este ușor să faci ingineria inversă a unei istorii în care oameni precum Newton erau așa-numiți oameni de știință puri — adică netulburați de politica religioasă, pseudoștiință și alte domenii pe care nu le considerăm astăzi ca făcând parte din știință.

Dar timp de mii de ani, până și cei mai raționali oameni de știință s-au confruntat cu probleme complicate, care au făcut dificilă excluderea acestor teorii extreme. Fără teoria celulară sau atomică, de exemplu, cum ar fi putut ei concluziona că teoria miasmei și elementele clasice nu erau exacte?

Astfel, și Newton era profund prins în mrejele pseudoștiinței, studiind alchimia și căutând sensul ezoteric în diferite locuri. Piramidele Egiptului antic, în special cele de la Giza, au reprezentat întotdeauna un magnet pentru ezoterism.

Anunt

De fapt, domeniul speculațiilor pseudoștiințe despre piramide este atât de vast încât, la fel ca ufologia, și aceasta are propriul nume: piramidologie.

Pentru Newton, piramidologia era legată de interesul său pentru alchimie și chiar de credințele sale creștine. El credea că piramidele dețin secrete privind detaliile Apocalipsei creștine. Chiar dacă cercetările sale erau direct legate de credințele sale cu privire la Biblie, Newton a fost nevoit să ascundă aceste studii de toată lumea.

notele scrise de mână ale domnului Isaac Newton despre piramide

[Notele (scrise de mână) lui Newton despre piramide]

 

Cartea Apocalipsei reprezintă o abatere drastică față de restul cărților biblice care o preced și este plină de simboluri și numere care i-au intrigat pe savanți timp de secole. Ei au considerat că această carte uluitoare este literalmente un puzzle, a cărui soluție ar putea salva omenirea.

Dar de ce sunt implicate piramidele în această poveste? Ei bine, dintr-un motiv similar. Piramidele reprezintă o realizare umană într-atât de uluitoare – înconjurate de bogata istorie culturală a vechilor egipteni care le-au construit – încât au devenit un puternic magnet pentru credințele Europei de Vest.

Oameni precum Newton au decis clar că egiptenii aveau vaste cunoștințe ezoterice, care s-au pierdut sau au fost ascunse. Ei priveau piramidele ca pe un puzzle viu, la fel ca Apocalipsa, cu elemente care reprezintă un cod secret ce așteaptă să fie descoperit.

Anunt

Like it? Share with your friends!

error: Content is protected !!