CIA confirmă fenomenul de psihokinezie: cazul lui Zhang Baosheng

După ce CIA a aruncat capacul cutiei secrete care ascundea milioane de documente clasificate, publicul larg a putut să arunce o privire asupra agendelor secrete ale diferitelor instituții. Printre acestea, a fost scos la lumină și cazul guvernului chinez care s-a ocupat de investigarea abilităților supraomenești ale subiecților săi.

Deși dosarele publice vorbesc doar despre un anumit caz – cel al lui Zhang Baosheng, omul care putea identifica cu ajutorul mirosului, cu o precizie uluitoare, conținutul plicurilor sigilate – suntem absolut convinși că au existat și alți super-oameni examinați.

Anunt

Datorită abilității sale remarcabile, Zhang Baosheng fusese angajat, în multiple cazuri, de autoritățile locale, pentru a le ajuta să rezolve cazuri penale delicate.

Odată cu puterile sale a venit, desigur, și notorietatea, astfel că în 1982, Ye Jianying, șeful de stat al Republicii Populare Chineze la acea vreme, l-a audiat pe Zhang, pentru a se convinge că acele zvonuri, privind abilitățile sale supranaturale, erau adevărate.

În timpul procesului, se spune că Zhang a stabilit cu precizie, folosindu-și mirosul, conținutul notițelor scrise și strecurate în plicuri împăturite de însuși Ye. Se spune că, după acel moment, șeful statului „și-a exclamat uimirea și, totodată, sprijinul pentru cercetarea acestor puteri extraordinare”, iar o nouă eră a super-oamenilor era pe cale de a lua amploare în China.

Citirea conținutului din diverse obiecte sigilate nu era singura capacitate paranormală a lui Zhang. Acesta putea vedea prin corpurile oamenilor și avea și capacitatea de a mișca obiecte și de a le plasa în diverse locuri, cu puterea minții. Astfel, Zhang era consultat în cazuri de tot felul, fiind extrem de util în anchetele poliției și preluând chiar și rolul unui aparat cu raze X în spitale.

Succesul lui Zhang în a-și dovedi abilitățile supraomenești a adus o popularitate uriașă qigong-ului – un sistem holistic tradus ca fiind cultivarea energiei vieții – care promovează coordonarea energiei prin practici de concentrare.

Zhang Baosheng a fost considerat un mare maestru de qigong. Acesta susținea cu tărie că absolut oricine se poate antrena în aceste arte, evaluare care, la rândul ei, i-a adus acestuia mulți adepți/ucenici.

Anunt

Într-o Republică comunistă Chineză în expansiune, unde mulți oameni se străduiau să-și câștige un trai decent, expunerea unei arte atât de misterioase precum qigong-ul nu părea a fi o idee inspirată.

Însă lucrurile au escaladat rapid, iar numeroși discipoli pretindeau din ce în ce mai mult că au abilități supraomenești, precum puterea de a comunica cu ființe extraterestre, de a vindeca orice boală (instant), de a controla mintea, etc.

Când statul a intervenit, la sfârșitul anilor ’80 – începutul anilor ’90, s-a constatat că majoritatea acelor persoane erau doar niște impostori, fiind ulterior acuzați pentru infracțiuni precum practicarea ilegală a medicinei, ​​evaziunea fiscală, mita, jocurile de noroc, deținerea ilegală a armelor de foc. Nu este greu de înțeles că, într-o situație disperată, oamenii vor căuta mereu o scurtătură pentru a-și asigura un trai decent, chiar dacă asta înseamnă a înșela sau a altera o artă sacră.

Astfel că acest scandal uriaș l-a adus și pe Zhang Baosheng în fața legii, în 1995, fiind, în cele din urmă, arestat pentru fraudă. Cu toate acestea, multe voci susțin că este posibil ca acest maestru qigong să fi jucat rolul unui martir. Iată și câteva argumente în acest sens:

  • În aprilie 1982, studenții qigong, împreună cu Zhang Baosheng, au fost supuși unei serii de teste sub supravegherea oamenilor de știință din cadrul Comitetului Național de Știință al Partidului de la Colegiul Profesorilor din Beijing.

Majoritatea rezultatelor au fost negative, în afară de cele ale lui Baosheng. Anul următor, acesta a trecut printr-o altă serie de studii efectuate de 19 cercetători conduși de prof. Lin Shuhang de la Departamentul de fizică, parte a Colegiului Profesorilor din Beijing, iar rezultatele au fost, din nou, pozitive.

  • O demonstrație a abilităților sale a fost surprinsă și în 1987, de către Institutul de Inginerie Spațială Medico. Videoclipul dezvăluie clar cum o pastilă se mișcă printr-un flacon de sticlă sigilat.

Cercetătorii occidentali au aruncat însă o umbră de îndoială asupra abilităților supraomenești ale lui Zhang, susținând că metodele chinezești nu au fost testate în străinătate și că astfel de teste nu par a fi controlate atât de riguros în comparație cu metodele occidentale tipice. Cu toate acestea, chiar faptul că CIA a considerat acest caz unul important reprezintă o dovadă valoroasă, indicând faptul că astfel de abilități nu erau, totuși, doar povești de adormit copiii.

Mai mult decât atât, într-un document CIA, intitulat Research Into Paranormal Ability To Break Through Spatial Barriers, abilitățile lui Zhang au fost descrise astfel:

„Un dulap din lemn a fost folosit ca recipient sigilat. Foi de hârtie și plăci cu marcaje unice au fost folosite ca obiecte-țintă și plasate în interiorul dulapului. Fără a atinge dulapul, persoana cu aceste abilități supranaturale a putut îndepărta obiectele-țintă și, de asemenea, să le plaseze înapoi înăuntru. Acest lucru demonstrează depășirea completă a barierelor spațiale.”

De asemenea, într-o lucrare despre teleportare scrisă de dr. Eric Davis, acesta menționează copii cu abilități supraomenești care au fost capabili să teleporteze obiecte dintr-un loc într-altul, cu puterea minții.

Studiul a fost realizat de Departamentul Apărării și a necesitat un raport înainte de a fi pus la dispoziția publicului.

Desigur, există și mulți sceptici, având în vedere faptul că, din păcate, datorită paradigmei culturale larg acceptate, fenomenul mistic este alterat și exploatat în scopul obținerii de profit.

Însă există fenomene ce nu pot fi explicate, nici contestate (sau considerate exclusiv fictive) – precum fenomenul OZN, stările alterate de conștiință, abilitățile psihice, medicina sacră și alternativă, meditația.

Așadar, există abilități supraomenești latente ascunse în ADN-ul nostru? Am putea cu toții să ne activăm aceste abilități, folosindu-ne puterea minții?

Anunt

Oricare ar fi adevărul, povestea lui Zhang Baosheng, precum și interesul manifestat de CIA și alte guverne cu privire la abilitățile de acest fel, adaugă o piesă importantă puzzle-ului general al istoriei interzise a umanității.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!