Civilizația primordială. Continentul Mu. Misterele Lemuriei, casa ancestrală a omenirii

Despre civilizația lemuriană s-au scris numeroase texte. Parțial adevărate, întrucât adevărul nu este cunoscut pe deplin, astfel că majoritatea informațiilor sunt deformate.

De-a lungul istoriei au fost prezentate nenumărate teorii cu privire la originea omului, care – de cele mai multe ori – s-au contrazis între ele. De la creația divină la evoluția din tot felul de alte specii. De la experimente extraterestre la strămoșul comun, maimuța. Aceasta din urmă fiind cea mai fundamentată ipoteză științifică.

Dar dacă omul nu vine, de fapt, din Africa și nu se trage din maimuțe?

Dacă adevărata noastră casă ancestrală stă ascunsă pe fundul mării, de o lungă perioadă, așteptând s-o descoperim?

Anunt

 

Civilizația primordială

La început, pe planeta noastră a existat cea dintâi civilizaţie – numită primordială – responsabilă cu similitudinile lingvistice, culturale, religioase și etnologice care s-au manifestat la civilizaţiile ulterioare, începând cu sumerienii, babilonienii, mayașii, incaşii, egiptenii, indienii.

Zidurile incașe, piramidele, statuile arhaice, semnele Rongo Rongo – toate au aceeași sursă: o civilizaţie primordială.

Această teorie este susţinută și de Charles Berlitz, în cartea sa, Al VIII-lea continent, leagănul tuturor civilizaţiilor.

Civilizaţia megalitică din Malta este cea mai veche din spațiul mediteranean, cu o vechime de peste 8.000 de ani. Cercetările au scos la iveală asemănări izbitoare cu civilizaţiile precolumbiene în ceea ce privește construcția și tehnica de lucru a piramidelor, zidurilor, oraşelor.

Termenul alternativ folosit pentru acest continent pierdut este Lemuria. Iar unii cred că atât Mu, cât și Lemuria sunt, de fapt, unul și același continent.

În aparenţă, aceste civilizaţii n-au intrat în contact și, totuși, au aceeași sursă de formare. Marile cercuri din piatră le întâlnim la celţi – în zona numită Triunghiul Bermudelor, pe fundul oceanului – dar și la daci.

Religia solară a fost un liant între aceste civilizaţii. Dar cine și cum a transmis această religie monoteistă în întreaga lume? Toate aceste civilizaţii aveau cunoștințe astronomice solide. Utilizau calendare bazate pe mișcarea Soarelui și a Lunii, cunoşteau perfect poziția astrelor, dar și existența câmpului magnetic și utilizarea acestuia ca sursă de energie.

Pentru aceste civilizaţii, Pământul era un imens magnet, înconjurat de un câmp a cărui energie era utilizată pentru transportul pietrelor grele de mii de tone.

Civilizaţia primordială a fost cea a iniţiaţilor care au trăit pe misticul continent Mu, cel care a dispărut în mod misterios. Supraviețuitorii acestei catastrofe au migrat în diverse colţuri ale lumii, unde au pus bazele altor civilizaţii.

În anul 1927, Sir John Marshall, după o expediţie în valea Indusului afirma că există asemănări – care nu pot fi explicate – între Mohenjo Dâro și civilizaţia egipteană. Iar tot mai mulți cercetători susțin teoria conform căreia Mohenjo Dâro a fost distrus în urma unui război atomic.

Tăbliţele Rongo Rongo – descoperite în Insula Paştelui – prezintă desene cu oameni care plonjează în apă și respiră cu ajutorul unui tub cu forma literei U. Desene asemănătoare au fost descoperite și în India.

Anunt

Mult timp s-a crezut că statuile din Insula Paştelui sunt unice în lume. Au fost descoperite însă și În Australia statui asemănătoare, cioplite după aceeași tehnică.

 

Misterioasa Lemuria

Poveștile despre continentul Mu, așa cum a fost numit de către indienii Maya, nu sunt deloc acceptate de știința modernă. De exemplu, locuitorii din Polinezia, Fiji și Insula Paștelui sunt considerați – de știința modernă – a fi imigranți de pe teritoriul Indochinei.

Dar, conform legendelor, strămoșii acestora au venit din nord-est. Oceanul Pacific. Toate legendele și miturile acestor popoare vorbesc despre casa ancestrală din această regiune. Iar oamenii de știință au fost dintotdeauna nedumeriți de acest aspect.

În știința europeană, a apărut și un al doilea nume pentru presupusul continent scufundat: Pacifida. Dar până acum nu s-a făcut nicio cercetare serioasă legată de acest subiect.

Între timp, mărturii și legende împrăștiate ici și colo ne vorbesc despre acest pământ dispărut.  Găsim referințe nu doar printre legendele mayașilor sau textele Polineziei, ci și în China, India, printre indienii nord-americani, într-un cuvânt – printre toate popoarele care trăiesc de-a lungul țărmurilor Oceanului Pacific.

 

Dovezi ale existenței continentului Mu

Scriitorul englez și colonelul James Churchward și-a dedicat viața cercetării acestei chestiuni.

În secolul al XIX-lea, acesta a călătorit în jumătate din lume, strângând dovezi despre continentul Mu. Descoperirile sale au fost absolut senzaționale:

”Am descoperit că civilizațiile grecilor antici, egiptenilor, caldeenilor, babilonienilor, indienilor au apărut grație unei pre-civilizații, care s-a numit Mu. Am aflat că acest continent dispărut era situat în Oceanul Pacific. În această țară frumoasă a trăit un popor care a colonizat întregul Pământ și acest pământ abundent a fost distrus de un cutremur teribil, în urmă cu aproximativ 12.000 de ani”, scria James Churchward în cartea sa, Continentul dispărut din Mu.

El a reconstruit și religia ținutului lui Mu. Potrivit colonelului, exista o simplă credință, conform căreia toate sufletele provin dintr-o singură sursă și, după un timp, se întorc la ea.

Cultura și tehnologia erau de ultimă oră: locuitorii din Mu puteau călători în jurul lumii pe apă, iar continentul era acoperit cu o rețea de drumuri ideale care legau orașe, palate și monumente de piatră.

Potrivit scriitorului Augustus Le Plongeon, Mu este un vechi continent pierdut care a existat acum 12.000 de ani. El credea că acesta se află în Oceanul Pacific.

Iar după ce s-au stabilit mai târziu pe întreg Pământul, descendenții au încercat să recreeze monumentele strămoșilor lor. De aici și dorința imensă a anticilor pentru construcția unor monumente megalitice inexplicabile pentru vremea respectivă. Gena s-a moștenit, s-a transmis mai departe și, după ce continentul misterios a dispărut, supraviețuitorii au populat întregul Pământ. Dorința oamenilor era să reconstruiască acel paradis lemurian.

 

Care este adevărul?

Simple legende? Care este adevărul? Ce dovezi științifice există cu privire la civilizația lemuriană?

În primul rând, nu a existat niciodată un studiu serios, prin care să se cerceteze detaliat fundului Oceanului Pacific. Tehnologia nu a permis și probabil nici n-o va permite prea curând. Aparent, toate acestea vor fi posibile undeva în viitor.

Iar în al doilea rând, legendele și poveștile popoarelor din jurul Oceanului Pacific reprezintă, în sine, un semn clar că nu există fum fără foc. Nu ar fi putut inventa numeroase popoare aceeași legendă. Un sâmbure de adevăr trebuie să existe.

Și apoi, deși n-au fost efectuate studii în masă, există unele descoperiri foarte bizare. De exemplu, celebrele formațiuni terasate din apropierea insulelor Ryukyu. În 1986, sub apă a fost descoperită o structură terasată din piatră, cu o înălțime de 42,43 metri și laturi de 183 pe 150 de metri. Este un centru de compoziție arhitectural cu 5 etaje, înconjurat de piramide de 10 metri.

Existența continentului Mu este complet ignorată de știința modernă. Oamenii de știință nu au găsit evenimente majore pe podelele oceanice care să arate existența acestui continent misterios.

Mai târziu, au fost găsite chiar și basoreliefuri înfățișând animale. Datarea a arătat un rezultat foarte curios: inundarea monumentului ar fi avut loc acum aproximativ 10-12.000 de ani, ceea ce coincide cu teoria lui James Churchward.

Anunt

Mulți consideră că poveștile despre Pacifida sau Mu sunt mai mult decât niște discuții pseudo-științifice, condimentate cu mituri și legende. Terasele subacvatice din apropierea insulelor japoneze, în opinia unora, nu sunt altceva decât formațiuni naturale care, din întâmplare, au forme geometrice stricte. Și, totuși, sunt atât de simple.

Dar poate că odată cu dezvoltarea tehnologiei se va putea examina în detaliu fundul oceanelor.

Și cine știe ce se va descoperi acolo… Iar într-o zi probabil că maiestuoasele palate subacvatice vor deveni la fel de atractive precum enigmaticele piramide ale Egiptului.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!