Craniile de cristal: Ce putere misterioasă ascund? – Video

Unul dintre marile mistere care dăinuie și astăzi este reprezentat de apariția unor cranii ciudate de cristal în diferite părți ale lumii. Cine a creat aceste cranii? Și, cel mai important, ce reprezintă acestea?

Anunt

Cranii misterioase de cristal au apărut în diverse părți ale planetei, în momente diferite. Cel mai cunoscut a fost cel descoperit în 1924 de Anna Le Guillén Mitchell-Hedges.

Aceasta a susținut că a găsit craniul îngropat sub un altar, într-un templu din Lubaantun, Belize. Straniul obiect a fost creat dintr-un bloc de cuarț transparent, asemănător ca mărime cu un craniu uman.

La începutul anilor ‘70, obiectul misterios a fost studiat de restauratorul independent Frank Dorland. Acesta a estimat că ar fi fost cizelat printr-o tehnică de bază, folosind diamante, apoi modelat, șlefuit și lustruit. Potrivit lui Dorland, craniul avea o vechime de aproximativ 12.000 de ani.

Ani mai târziu, craniul a fost examinat la Hewlett-Packard Crystal Laboratories și, ulterior, și de către arheologul Norman Hammond, care a observat că găurile păreau făcute cu unelte metalice.

Tatăl Annei, scriitorul F.A. Mitchell-Hedges, a menționat craniul în prima ediție a autobiografiei sale, Danger My Ally. Acesta a spus:

Anunt

“Are cel puțin 3.600 de ani și a fost folosit de Marele Preot Mayaș în rituri ezoterice. Se spune că atunci când cineva își dorea moartea, cu ajutorul craniului acest lucru se întâmpla invariabil.”

În mod curios însă, următoarele reeditări succesive ale cărții nu includ acest pasaj.

Unii experți în paranormal susțin că misterioasele cranii de cristal pot declanșa atât diverse anomalii, cât și miracole. Cu alte cuvinte, oferă viziuni, vindecă boli, dar pot provoca și moartea.

Anna a mărturisit că a avut o viziune legată de asasinarea lui J.F. Kennedy. În plus, există o poveste care sugerează că, prin colectarea celor 13 cranii care se presupune că există, lumea va evita o catastrofă prezisă în calendarul mayaș.

Puteri supranaturale?

Autorii șamaniști conectează craniile de cristal cu tradițiile native americane. Alții chiar fac o legătură directă cu Atlantida.

Și, deși niciuna dintre aceste teorii nu are un suport științific, ele continuă să atragă mulți oameni din întreaga lume. Fapt ce arată că aceste cranii, fie că sunt sau nu precolumbiene și fie că sunt sau nu înzestrate cu o putere magică, posedă un magnetism unic.

Alte cranii descoperite sunt expuse la muzeul Smithsonian din SUA, iar un altul la British Museum. Un al patrulea craniu a fost găsit la Paris, fiind vândut de Eugene Boban lui Alphonse Pinart. Interesant este faptul că acesta este cel mai mare craniu dintre toate.

Astfel, deși mulți consideră că aceste cranii nu sunt altceva decât o invenție modernă, misterul din spatele acestora continuă. Iar adevărul este că nici știința nu a fost capabilă să le stabilească originea.

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!