Ecosistemele, afectate din ce în ce mai grav de schimbările climatice

Schimbari climatice

Speciile sălbatice luptă cu disperare pentru supraviețuire, pe măsură ce ecosistemele fragile ale statului american Florida se prăbușesc din cauza schimbărilor climatice. ÎNFOMETAȚI, LAMANTINII AU ÎNCEPUT SĂ-ȘI MĂNÂNCE PROPRIUL CORP, PENTRU A SUPRAVIEȚUI.

Anunt

Acest lucru a devenit tot mai evident după ce cadavrele a 677 de lamantini au eșuat pe coasta de est a statului american în perioada decembrie 2020 – mai 2021.

Iarna este de obicei un sezon foarte dificil pentru populația locală de lamantini, însă experții care au analizat cadavrele au realizat rapid faptul că principala cauză a fost, de fapt, lipsa hranei. De asemenea, tristul eveniment a fost un rezultat direct al poluării, respectiv o consecință a schimbărilor climatice cauzate de om.

Anunt

Lamantinii care încă trăiesc în regiune au parte de un trai deplorabil. Pe măsură ce pierd din grăsime, aceștia nu mai pot pluti, astfel că, adăugând și lipsa hranei, mamiferele se chinuie să ajungă la suprafață pentru a putea respira.

Oficialii locali, lipsiți de experiență în ceea ce privește gestionarea acestor cazuri, au descris scene macabre în care unii dintre lamantini cântăresc jumătate din greutatea normală, prezintă suferințe legate de insuficiențe ale organelor, iar propriile oase ajung să le străpungă pielea din cauza eforturilor mari de a ajunge la suprafață pentru a respira.

Grupurile de intervenție încearcă să aibă grijă de animalele care au supraviețuit, însă fiecare lamantin necesită aproximativ un an de îngrijiri înainte de a se putea întoarce în sălbăticie, acestea fiind intensive și foarte costisitoare.

„Își mănâncă propriul corp de la interior, în încercarea disperată de a rămâne în viață, în lipsa hranei”, a declarat Jon Peterson, director de reabilitare a faunei sălbatice, Seaworld Orlando.

Acest fenomen a apărut din cauza faptului că habitatul lamantinilor a ajuns atât de poluat încât acum se transformă dintr-un ecosistem cu apă curată într-unul dominat de alge, au spus experții. Astfel, algele nu mai permit luminii să ajungă în adâncuri și, drept consecință, iarba de mare moare, aceasta fiind principala sursă de hrană pentru blânzii lamantini.

„Și în alte regiuni ale lumii au fost observate sisteme care se schimbă și se transformă în ape tulburi, dominate de alge. Unii oameni de știință au spus că ceea ce vedem acum reprezintă tranziția spre o nouă stare stabilă”, a precizat Larry Williams, directorul ecologic din Florida al SUA Fish and Wildlife Service.

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!