Enigma peșterii Penteli: un loc al fenomenelor inexplicabile din cele mai vechi timpuri – Video


În vecinătatea Atenei se află Peștera Penteli, un loc plin de mistere și enigme din cele mai vechi timpuri, de la OZN-uri la evenimente paranormale.

Înconjurată de păduri mari de pini, peștera Penteli are 60 de metri lungime și 20 de metri înălțime. În interior se află o rețea de tuneluri, dintre care unul duce către un fel de iaz subteran. Un alt tunel, conform legendei, ar fi un portal către iad.

La prima vedere, peștera nu pare diferită de oricare alta. Totuși, aceasta ascunde o serie de povești, încă din Grecia antică, legate de fantome, OZN-uri și evenimente paranormale. Astfel, Penteli este o peșteră plină de mistere.

De sute de ani, a fost considerată un portal către alte lumi. Era locul sacru al zeului naturii, Pan și al nimfelor sale. În interior au fost găsite diverse artefacte închinate zeului și există chiar și o încăpere care adăpostește un iaz, al cărui scop a rămas necunoscut până în prezent.

De la înființarea creștinismului, locul a rămas unul important, fiind folosit ca ascunzătoare pentru pustnici și călugări. Biserica situată la intrarea sa a fost construită în secolul XI. A fost construită inițial ca două capele conectate.

Într-una dintre ele există glife caudate, atribuite călugărilor anahoreți. Designul ciudat a dus la credința că misterioasa construcție aparține gnosticilor sau unei alte ramuri a creștinismului.

În secolul XIX, a câștigat, de asemenea, importanță, deoarece se crede că a fost folosită ca bază de Davelis, un hoț infam care a avut o aventură cu o nobilă franceză. De aici și porecla Davelis Cave.

Activitate paranormală

Misterul din jurul peșterii include și o activitate dincolo de normal. În secolul al XIX-lea, oamenii au susținut că din tuneluri se auzeau voci înfiorătoare și muzică. La mijlocul anilor 1960 și începutul anilor 1970, mai mulți investigatori de paranormal au cercetat peștera. În vecinătatea sa au fost raportate fenomene OZN.

George Balanos, unul dintre investigatorii principali de la Peștera Penteli, a declarat că cercetările au fost deseori afectate, întrucât dispozitivele s-au defectat în mod inexplicabil.

Anunt

O posibilă conspirație?

Dacă evenimentele paranormale și OZN-urile nu erau suficiente, s-au născut și numeroase teorii legate de baze subterane ale armatei americane sau grecești.

S-a adus în discuție și posibilitatea existenței unui buncăr nuclear sau a anumitor facilități de experimentare.

Cu toate acestea, mulți ufologi susțin faptul că apariția peșterii s-a datorat descoperirii unui portal dimensional și manipulării unui canal magnetic care a conectat peștera de Langley, SUA.

Această lucrare a durat câțiva ani, timp în care accesul în peșteră a fost interzis. Cu toate acestea, în anul 1983, în mod bizar, echipamentele au fost abandonate în interiorul peșterii. Vechea biserică și rețeaua de tuneluri au fost afectate de demolări. Fuseseră create și alte coridoare, unele dintre ele fiind lăsate de izbeliște.

Nu se știe cu adevărat ce se dorea a se construi în interior și nici de ce muncitorii au dispărut brusc, abandonând echipamentele de lucru.

Nu există încă o explicație clară pentru tot ceea ce se întâmplă în apropierea acestui loc. Astfel, misterul continuă și astăzi în jurul peșterii Penteli.

 

 

 

 

Anunt

Like it? Share with your friends!

error: Content is protected !!