În 1974, oamenii de știință au trimis un mesaj în spațiu. 27 de ani mai târziu, în 2001, răspunsul a sosit


2 shares

În 1974, oamenii de știință au trimis în spațiu un mesaj care conținea locația Pământului în sistemul solar, structura ADN-ului nostru și alte detalii relevante, iar în anul 2001 am primit un răspuns enigmatic.

În efortul de a descoperi viața extraterestră inteligentă, Carl Sagan a emis în spațiu, prin unde radio, „mesajul Arecibo”. Acesta a fost cel mai puternic semnal radio transmis vreodată de omenire în spațiu. Prin comparație, acesta a fost de un milion de ori mai puternic decât o transmisie tipică de televiziune.

Dirijat către un grup de stele situat la peste 25.000 de ani-lumină distanță, mesajul pictural a fost trimis în speranța că într-o zi vom primi un răspuns similar.

Semnalul radio a inclus locația planetei noastre în sistemul nostru stelar, principiile de bază ale matematicii și științei, precum și antena care a fost folosită pentru a transmite, toate caracteristicile pe care o civilizație extraterestră inteligentă ar trebui să le înțeleagă.

Mesajul pregătit de Carl Sagan și colegii săi a inclus și informații despre specia noastră, chiar și aspectul nostru fizic a fost inclus, precum și codul nostru ADN.

La câțiva ani după ce semnalul a fost trimis, oamenii au uitat de el. Apoi, 27 de ani mai târziu, în 2001, un crop-circle a apărut din senin, zguduind comunitatea științifică. Un model bizar a apărut pe un câmp, lângă cel mai mare telescop și observator din Marea Britanie, Chilbolton – unde se află și cel mai mare radar meteorologic complet orientabil din lume. Iar modelul misterios arăta ca un posibil răspuns la mesajul emis din 1974.

A fost considerat de mulți drept unul dintre cele mai impresionante și mai importante semne care au apărut vreodată pe planeta noastră, deoarece acest crop-circle, spre deosebire de altele, a transmis un mesaj din spațiu.

În timp ce mulți au considerat cercul de lângă Chilbolton ca fiind doar o altă farsă, analiza a arătat că poartă un mesaj sau, mai bine spus, un răspuns din spațiu.

Anunt

Descriind un alt sistem solar din univers, imaginea emițătorului, ADN-ul non-uman și o antenă cu microunde, cercul de la Chilbolton a fost răspunsul suprem pe care l-am așteptat și la care oamenii de știință și nu numai au sperat dintotdeauna.

Potrivit bibliotecapleyades.net, echivalentele zecimale ale codului binar au rămas neschimbate față de originalul din Arecibo. Însă numerele atomice ale elementelor care stau la baza vieții fuseseră modificate: siliciul, un element cu numărul atomic 14, a fost adăugat în ordinea corectă – între oxigen (numărul atomic 8) și fosfor (numărul atomic 15).

În anul 1969,  regretatul  Ben Volcani  – un microbiolog renumit la Instituția Scripps de Oceanografie – a descoperit rolul crucial al siliciului în viața bazată pe carbon. Munca sa și a colegilor săi (precum Charles Mehard , tot la Scripps și  Edith Carlisle la UCLA) au arătat că prezența siliciului este esențială într-o varietate de forme de viață terestre, precum și în structura celulelor umane: de exemplu, în formarea cartilajelor și a aspectelor minerale ale oaselor.

Dacă crop-circle-ul care a apărut lângă Chilbolton a fost, de fapt, un răspuns extraterestru – este un subiect încă dezbătut. Cu toate acestea, mulți oameni sunt ferm convinși nu doar că cercul apărut în mod misterios reprezintă un mesaj real de la o civilizație extraterestră extrem de avansată și de inteligentă din univers, dar și de faptul că primim astfel de mesaje similare aproape în fiecare zi.

 

Sagan însuși a descris mesajul de la Arecibo, la aproximativ patru ani după ce a fost emis în spațiu:

„Mesajul decodat formează un fel de pictogramă care exprimă:

„Iată cum numărăm noi de la unu la zece. Iată cinci atomi pe care îi considerăm interesanți și importanți: hidrogen, carbon, azot, oxigen și fosfor. Iată câteva modalități de a combina acești atomi– moleculele timină, adenină, guanină și citozină și un lanț compus din zaharuri și fosfați alternanți.

Aceste blocuri moleculare sunt puse împreună pentru a forma o moleculă lungă de AND, care cuprinde aproximativ patru miliarde de legături în lanț. Molecula este un dublu helix. Într-un fel, această moleculă este importantă pentru creatura cu aspect neîndemânatic din centrul mesajului. Există aproximativ patru miliarde de astfel de creaturi pe a treia plantă din steaua noastră. Sunt nouă planete în total, patru mari spre exterior și una mică la extremitate. Acest mesaj vă este adus prin amabilitatea unui radiotelescop cu 2.430 lungimi de undă sau 1.004 picioare în diametru. Al vostru cu adevărat.”

Anunt

Like it? Share with your friends!

2 shares
error: Content is protected !!