Secretele istorice dezvăluite – scheletele de 7 metri înălțime ale uriașilor

Părintele catolic Carlos Vaca a fost cel care a păzit, timp de decenii, rămășițele scheletelor uriașe. Majoritatea fragmentelor osoase – ale ființelor care aveau o înălțime de aproximativ 7 metri – au fost recuperate dintr-un sit numit Changaiminas din Ecuador. În mod curios, în traducere, Changaiminas înseamnă „cimitirul zeilor”.

Există nenumărate povești despre descoperiri incredibile care au fost făcute peste tot în lume. În mod misterios, Ecuadorul găzduiește numeroase descoperiri ciudate și, totodată, fascinante. Una dintre cele mai populare descoperiri de acest fel este așa-numitul “oraș pierdut al uriașilor”, care a fost găsit în jungla ecuadoriană de un grup de exploratori.

Anunt

Pe lângă orașul misterios, în trecut oamenii au găsit și schelete uriașe, în diferite părți ale Ecuadorului. În partea de sud, lângă granița cu Peru, cercetătorii au dat peste tot felul de lucruri bizare. Potrivit rapoartelor, experții au recuperat oase și schelete asemănătoare oamenilor, dar cu dimensiuni mult mai mari.

Multe dintre aceste schelete și oase au rămas ascunse publicului, în colecții private de pe tot globul.

Se crede că unul dintre cei mai faimoși paznici ai scheletelor-gigant ar fi fost părintele Carlos Vaca, care a făcut acest lucru până la moartea sa, în anul 1999.

Carlos Miguel Vaca Alvarado s-a născut în Loja, Ecuador și a fost preot al parohiei Changaimina din provincia Gonzanamá. Acesta a fost, de asemenea, muzician și arheolog catolic, descoperind, în 1965 – același an în care a avut loc expediția lui Juan Moricz în peștera Tayos, respectiv descoperirea unei lumi subterane – o așezare arheologică de schelete-gigant, care au fost expuse ulterior în muzeul său din Changaimina, cunoscut sub numele de Museo del Padre Vaca. Aici au fost păstrate numeroase obiecte descoperite pe terenurile deținute de domnul Luis Guamán.

Colecția includea oase-gigant, de aproximativ 7 metri înălțime, aparținând celor care au locuit cu mii de ani în urmă în Ecuador și în alte părți ale Americii.

Anunt

Colecția era, de asemenea, compusă din ustensile ciudate, minerale și compuși cu „proprietăți magice”, care, potrivit multor autori, ar putea explica numeroasele mistere arheologice care n-au putut fi încă elucidate.

Se presupune că unele dintre fragmentele osoase au fost trimise la Institutul Smithsonian, pentru analize suplimentare. Rapoartele despre schelete au fost difuzate într-un program de televiziune din Ecuador, condus de renumitul regizor Alfonso Espinosa De Los Monteros.

După moartea părintelui Vaca — așa cum s-a întâmplat și în cazul părintelui Crespi — muzeul acestuia a fost jefuit.

Mai mult, pe lângă scheletele de proporții imense, cercetătorii au descoperit mult mai multe locuri misterioase în Ecuador. Orașul pierdut al giganților este doar unul dintre ele.

Potrivit unui articol publicat pe site-ul Earth4All, unul dintre descoperitori povestea:

În anul 2012, un grup de aventurieri ecuadorieni au fost conduși în junglă pentru a căuta structura pe care o văzuseră într-o veche fotografie. La prima încercare, aceștia s-au rătăcit, însă soarta le-a fost favorabilă, aceștia descoperind astfel un alt sit megalitic, o platformă ciudată de piatră situată pe marginea unui mic râu. Răspândite pe podeaua junglei și în apă se aflau numeroase artefacte și obiecte din piatră create de om.

Până în prezent însă, aceste artefacte nu au fost asociate cu nicio cultură cunoscută, iar funcțiile lor rămân, în cea mai mare parte, tot un mister. La scurt timp după acest moment, același grup a lansat o a doua încercare de a ajunge la zidul megalitic din fotografia lor, de data aceasta cu succes.

Datorită eforturilor de a face publicul conștient de această descoperire incredibilă (sau chiar redescoperire), imaginile și videoclipurile din expediție și de la alte momente care au urmat au declanșat valuri de șoc în comunitatea arheologică globală. Niciun expert n-a fost în măsură să ofere o explicație cu privire la cine ar putea fi putut construi aceste situri, precum nici perioada aproximativă. Putem doar presupune că structurile au fost construite într-un moment în care jungla nu apăruse încă. Dar când anume au avut loc toate acestea, cu secole în urmă sau, mult mai probabil, cu câteva milenii în trecut? Rămâne în continuare un semn de întrebare…

 

 

Anunt

 

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!